Med et bambus lagen kan du blive en del af den grønne omstilling

//

Fremtiden er grøn. Det kan der ikke være så meget tvivl om længere, men det kommer desværre ikke til at ske af sig selv. Vi skal overveje hvilke ting det er vi omgiver os med og hvilke ting vi forbruger. I soveværelset er det blevet meget populært at udstyre sengen med bambus lagen og betræk. Nu skal du høre hvorfor.

Bambus lagner er et bæredygtigt valg

Et bambus lagen er et godt alternativ til de almindelige bomuldslagner. Også selvom det måske er et økologisk bomuldslagen. Det er fordi bambus vokser så meget og så hurtigt, og kræver mindre vand og sprøjtemidler end bomuld, at selve det at vokse planten man skal høste det fra, kræver færre ressourcer og dermed belaster naturen mindre. Det er selvsagt en fordel for miljøet. Hvis du går op i miljøet velbefindende, og gerne vil gøre din del, så er det en ide at begynde at lede efter produkter lavet af bambus. Det betyder selvøflgei ikke at du skal side alt dit tøj ud og erstatte det med bambus, men bare at når du har brugt dit tøj eller sengetøj helt igennem, og det er godt slidt, og du tænker du skal have noget nyt, så kigger du bambussens vej.

Vælg lyocell – det mest miljøvenlige bambus

Det er dog ikke ligegyldigt hvilket bambus lagen du vælger. Det skal være et af lyocell. Så er du nemlig sikker på at du har fundet et bambus lagen der er lavet efter en af de mest miljøvenlige metoder der eksisterer. Kort sagt så sikrer denne metode, at de kemikalier der skal bruges til at nedbryde træfibre til fibre man kan bruge til tekstiler, ikke udledes i naturen og at de genanvendes. Op til 100% procent af kemikalierne bliver faktisk i nogle tilfælde genbrugt. Det er derfor lyocell og metoden bag fremstilling af tøj og lagner i lyocell, er blevet belønnet med priser for miljøvenlighed. Altså, hvis du skal opgradere eller forny dit gamle sengetøj, kan du med fordel kigge efter bambus lagner.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark