Vælg den rette type tag til din bolig

//

Hvis du skal have nyt tag kan mulighederne for valg af tag næsten synes uendelige. Der er mange forskellige sammensætninger, udformninger og farver – og ikke alt er muligt på alle huse, og ej heller alt vil klæde alle huse. Det handler om at finde det rigtige tag til netop dit hus, som både matcher dine ønsker men ikke mindst også klæder huset og det udtryk. 

Det er både tagtype du skal tage stilling til, samt hvilket materiale og hvilket tag du ønsker. 

Der er fire forskellige typer af tag, som oftest bruges i Danmark. Det er tegl, eternit, tagpap og stål. De har alle forskellige egenskaber, udtryk og levetid. 

 

Tegl – er en typisk favorit i Danmark. Det er et super smukt tag, som har en lang levetid. Tegl kommer i mange forskellige udformninger og farver, derfor er der rig mulighed for at finde netop de tegl, som matcher din bolig bedst. Man siger at et tegltag har en cirka levetid på 50 år til 75 år. 

 

Eternit – det er en let tagbelægning, og denne type egner sig til mange forskellige huse. Dog finder man den særligt på parcelhuse, hvor den er ret populær. Denne type tag kommer også i flere forskellige udformninger, den typiske er bølgeeternit, men det findes også som flade plader. Her er levetiden typisk 30 år til 35 år. 

 

Tagpap – er også en let og billig tagbeklædning. Det gode ved denne er at den passer til alle tagformer, den egner sig dog bedst til flade tage. Denne type tag er også meget populær til sekundære bygninger, som eksempelvis garager eller skure. Det har en levetid på ca. 50 år og er et blødt materiale, som er nemt at udforme efter tagets form. 

 

Stål – er også et forholdsvist let og billigt materiale til tagbelægninger. Dette kommer også i flere farver og udformninger. Typisk har det en levetid på 40 år til 50 år. Det er super anvendeligt til at ligne et klassisk tegltag. Det kan dog også fås som flade plader.

 

Du kan læse mere om hvilke overvejelser, som du skal gøre dig når du skal have nyt tag her:

haandvaerker.dk/artikel/nyt-tag?tag=tag

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark