Sådan gør du dit soveværelse mere CO2-venligt

//

Der er meget fokus på klimaet, og det sker, fordi vi ganske enkelt er ved at opleve, at det ikke kan følge med vores måde at forbruge på. Vi udnytter verden i en sådan grad, at vi forbruger af ressourcerne, mere end kloden kan følge med.

Vi er derfor nødt til at finde på alternativer. Vi skal tænke os om, før det er for sent – hvis ikke det allerede ér for sent. Ved at tænke i mere bæredygtige alternativer, har vi altså mulighed for at udnytte de ressourcer, vi har tilgængeligt, langt bedre, så vi kan sikre os, at jorden vedligeholdes og den generelle balance opretholdes.

Vælg en mere CO2-venlig madras

Når du skal vælge en madras til din seng, er det naturligvis vigtigt, at du ligger godt. Det er faktisk noget af det vigtigste for dig, og det er sikkert også din højeste prioritet. Men her er det faktisk også muligt at tage det miljørigtige valg.

Ved at vælge en CO2-venlig madras sikrer du, at madrassen i højere grad er fremstillet under forhold, der skåner miljøet, og hvor materialerne, der er anvendt, ligeledes skånet miljøet i langt højere grad. Det siger sig selv, at med alle de mennesker, der har brug for en madras og en seng, er det helt klart et område, det er oplagt at gøre noget ved.

www.madrassnedkeren.dk kan du finde mange forskellige løsninger på CO2-venlige madrasser. Der er et stort udvalg af både typer af madrasser, materialer og kvaliteter. Du kan altså med sikkerhed finde en madras til lige netop dit behov.

Vælg en sengeramme fremstillet i miljøvenlige materialer

Der findes ligeledes et hav af forskellige sengerammer. Du kan få dem i mange forskellige materialer – fx jern og træ. Når det kommer til træ, kan du i dag også vælge sengerammer, der er fremstillet i bæredygtigt træ.

Den måde, vi i dag udnytter naturen, er også i overkanten. Naturen kan ganske enkelt ikke følge med vores forbrug, og til sidst vil der altså ikke være mere at bruge af. Træerne på jordenkloden har desuden mange vigtige funktioner, så de kan samtidig ikke undværes.

Derfor skal du altid købe sengerammer fremstillet af bæredygtigt træ. Dette kan fx være træ dyrket til formålet. Eller materiale som bambus, der er enormt hurtigtvoksende, og derfor et materiale, der har den bedste forudsætning for at kunne blive udnyttet og anvendt til vores fordel.

Vælg økologisk tilbehør

I dit soveværelse er der garanteret også en masse tilbehør, der fuldender rummet og din personlige stil. Som eksempel kan nævnes et sengetæppe og pyntepuder. Også disse kan du anskaffe miljøvenligt og bæredygtigt. Du kan fx købe dem i hør eller lignende materiale, der er et af de bedste materialer, når man skal tænke på miljøet.

Overordnet set er det da også tydeligt, at alle de forskellige dele i et soveværelse hurtigt kan samle negative point sammen på CO2-skalaen. Det er derfor vigtigt altid at tænke på miljøet og bæredygtighed, når du vælger at anskaffe dig nye ting.

CO2 Label

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark